Yvonne Schrage

Sinds 2019 werk ik als chirurg-oncoloog in het Antoni van Leeuwenhoek. Mijn interessegebied is de behandeling van melanomen en sarcomen, een zeldzame vorm van kanker.

Na mijn opleiding tot chirurg in het LUMC heb ik mij met een Europees fellowship verder gespecialiseerd in sarcomen in drie van de beste oncologische ziekenhuizen van Europa; in Milaan, Parijs en Londen. Daarna heb ik als chirurg patiënten met een sarcoom behandeld in het LUMC en ook als transplantatiechirurg gewerkt. De grote hoeveelheid kennis en ervaring die ik heb opgedaan pas ik nu toe in het Antoni van Leeuwenhoek.

Omdat het Antoni van Leeuwenhoek oncologische zorg wil leveren op wereldniveau, ben ik betrokken bij diverse internationale samenwerkingen op het gebied van sarcoomonderzoek. Daarbij focus ik op onderzoek naar de behandeling van de gastrointestinale stromale tumor (GIST). Ook vind ik het belangrijk mee te denken over onderwijs en onderzoek op Europees niveau en dat doe ik als bestuurslid van de ‘European Society for Surgical Oncology’.

Het Antoni van Leeuwenhoek is voor mij de ideale plek om hoogstaande zorg te bieden aan sarcoom en melanoom patiënten in een specialistisch en zeer bekwaam multidisciplinair team. Daarbij vind ik het belangrijk dat patiënten toegang hebben tot de meest moderne behandelingen, deel kunnen nemen aan studies en er aandacht is voor kwaliteit van leven.