Bing Tan

In 1987, na mijn KWF fellowship in de hoofd-hals chirurgie in het Antoni van Leeuwenhoek, heb ik in verschillende ziekenhuizen gewerkt. Sinds 1995 werk ik weer in het AVL, als staflid op de afdeling hoofd-halsoncologie. Dat doe ik met veel plezier en de collegiale contacten zijn uitstekend. De combinatie van klinische patiëntenzorg en onderzoek blijft een uitdaging.

Mijn aandachtsgebieden zijn Photo Dynamische Therapie (PDT), revalidatie na totale laryngectomie en het nasopharynx carcinoom, een ziekte die veel voorkomt in Indonesië. Ondersteund door KWF Kankerbestrijding hebben we verschillende projecten lopen in samenwerking met de Gadjah Mada Universiteit in Yogyakarta.

Sinds 1 april 2016 ben ik werkzaam als hoofd-halschirurg in het Maastricht Universitair Medisch Centrum, waar ik mij bezig houd met het opleiden van fellows en het introduceren van innovatieve behandelingen. Gelukkig blijf ik in deeltijd nog verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek in het kader van gemeenschappelijke research projecten.