Lichamelijk onderzoek

Aansluitend op het intakegesprek zal uw arts een lichamelijk onderzoek bij u uitvoeren. Dit is nodig om een algemene indruk van uw gezondheidstoestand te verkrijgen. En indien mogelijk de tumor of afwijking in kaart te brengen. Het lichamelijk onderzoek bestaat uit bekijken, beluisteren, bekloppen en bevoelen. Zo kan de arts afwijkingen op het spoor komen van bijvoorbeeld de longen, de lever of het zenuwstelsel.

Lichamelijk onderzoek vindt voornamelijk plaats aan de buitenkant van uw lichaam. Als de klachten daartoe aanleiding geven kan ook nodig zijn de mond- en keelholte te inspecteren of bijvoorbeeld de prostaat via de anus te bevoelen. De arts zal bij lichamelijk onderzoek over het algemeen geen apparatuur gebruiken, behalve een stethoscoop, een spatel of een optiek.

Lichamelijk onderzoek is een eerste stap in het diagnostisch onderzoek. Om te kunnen vaststellen of het om kanker gaat, en om de grootte, de uitgebreidheid en de localisatie van de tumor te bepalen, is vrijwel altijd aanvullend diagnostisch onderzoek nodig.

Verloop van de diagnose

Lichamelijk onderzoek hoofd/hals

Lichamelijk onderzoek is een van de standaard onderzoeken waar u mee te maken krijgt.

Lichamelijk onderzoek hoofd/hals

Lichamelijk onderzoek is een van de standaard onderzoeken waar u mee te maken krijgt.

Lichamelijk onderzoek

Lichamelijk onderzoek is een van de standaard onderzoeken waar u mee te maken krijgt.

Lichamelijk onderzoek

Lichamelijk onderzoek is een van de standaard onderzoeken waar u mee te maken krijgt.

Ondersteuning tijdens behandeling

Faciliteiten

Het Antoni van Leeuwenhoek probeert uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. De patiëntenkamers zijn voorzien van eigen sanitaire voorzieningen en een tv. Internet is in het gehele ziekenhuis gratis beschikbaar. Op de kamer mag u uw eigen mobiele telefoon gebruiken.

Op iedere etage is een patiëntenrestaurant en in de centrale hal vindt u het bezoekersrestaurant en een winkel met restauratie. Bij mooi weer is het dakterras geopend. Naast het Antoni van Leeuwenhoek vindt u het Gasthuis waar u of uw naasten kunnen logeren als u bijvoorbeeld ver van het Antoni van Leeuwenhoek af woont. Verder heeft het Antoni van Leeuwenhoek een Voorlichtingscentrum, een Stiltecentrum en een groep vrijwilligers die u bij allerlei activiteiten ondersteunen.

Parkeren kan tegen een kleine vergoeding op het Antoni van Leeuwenhoek-parkeerterrein of in de garage. Parkeert u langer dan vier uur, dan kunt u bij de receptie uw parkeerkaart inleveren. U betaalt dan niet meer dan €6,50 euro.

Stiltecentrum en gebedsruimte

In de centrale hal van het AVL bevindt zich het Stiltecentrum. U kunt hier mediteren, bidden of juist even helemaal niets doen. U kunt een kaarsje branden of uw gedachten opschrijven in het boek dat speciaal hiervoor klaar ligt.

De vier elementen staan centraal

In de inrichting van het centrum staan de vier elementen - water, aarde, vuur en lucht - centraal. Op een van de wanden zijn negentien stenen schijven aangebracht met daarop symbolen uit verschillende levensbeschouwelijke stromingen.

Islamitische gebedsruimte

Er is ook een islamitische gebedsruimte aanwezig, met een eigen ingang en ingericht volgens de islamitische voorschriften in zacht groen.

Het stiltecentrum en gebedsruimte zijn dag en nacht geopend. U bent hier altijd welkom.

Zondagse vieringen in de Glazen Zaal

Elke zondagochtend om 10.30 uur is er in de Glazen Zaal in het AVL een korte viering van Schrift en Tafel. De sfeer is open en de dienst is voor iedereen toegankelijk, ook voor familieleden en naasten. Als u dat prettig vindt, kunnen vrijwilligers u komen halen en (ook in rolstoel of bed) naar de dienst brengen. Aansluitend aan de dienst kunt u op uw kamer communie of  avondmaal ontvangen.

Meer informatie

Via het Centrum Patiënteninformatie: 020 512 9111