Vulvakanker/schaamlipkanker

Op deze pagina kunt u meer lezen over de ervaringen van onze patiënten, de bekwaamheid van onze specialisten, innovatie en de actuele wachttijden bij de behandeling van vulvakanker/ schaamlipkanker.

Henry Zijlmans in gesprek (vulvakanker)
We hebben niet alleen aandacht voor optimale behandeling van de tumor, maar ook de kwaliteit van leven na de behandeling.
Dr. Henry Zijlmans Gynaecoloog

Patiëntervaring

Patiëntervaring is de waardering van patiënten voor de zorg en service in het Antoni van Leeuwenhoek. Onze patiënten hebben aangegeven dat zij deskundigheid, persoonlijke aandacht, informatie, vertrouwen en de mogelijkheid tot eigen inbreng belangrijke aspecten vinden om het Antoni van Leeuwenhoek op te beoordelen.

8.8

Patiënttevredenheid in het Antoni van Leeuwenhoek

Patiënten beoordelen het Antoni van Leeuwenhoek met de volgende rapportcijfers.

Deel uw eigen ervaring
 • 8.9
  Luisteren
 • 8.9
  Uitleg
 • 9.1
  Deskundigheid
 • 8.7
  Wensen bij keuze behandeling
 • 8.6
  Samen beslissen

Bekwaamheid

Met bekwaamheid bedoelen wij de ervaring en deskundigheid van onze specialisten, specifiek voor deze vorm van kanker. Dit meten wij door bij te houden hoeveel patiënten jaarlijks worden behandeld, hoeveel patiënten er vragen om een second opinion en welke behandelingen er worden uitgevoerd.

 • 467

  patiënten met vulvakanker (schaamlipkanker)

Onderverdeling naar type behandelingen

De bekwaamheid van ons team van specialisten is gebaseerd op de drie belangrijkste pijlers van onze behandeling: hoeveel patiënten geopereerd zijn, bestraald zijn en/of een behandeling met medicatie hebben ontvangen. Per pijler geven wij u inzicht in onze ervaring.

Wanneer u bij de chirurgische behandeling op de + klikt, ziet u de meest voorkomende operaties.

Marlies Nowee in gesprek (vulvakanker)
Met ons multidisciplinair team zoeken we naar de beste optie voor u.
dr. Marlies Nowee Radiotherapeut

Wachttijden tot behandeling

Wij willen u zo goed mogelijk informeren over de wachttijd per aandoening en wij doen dit op basis van een prognose van de huidige wachtlijst. De wachttijd kan om verschillende redenen per patiënt verschillen, uw behandelend specialist zal u hierover bij het poliklinische consult nader informeren.

5
dagen

Eerste afspraak

Wachttijd tot eerste afspraak

80% van onze patiënten wordt binnen één week gezien.

Vaststellen behandelplan

Tussen het eerste polikliniekbezoek en eerste diagnostiek zit vaak nog een periode waarin eventueel nog extra onderzoeken plaatsvinden, de behandeling met alle betrokken specialisten wordt besproken en het behandelplan definitief wordt afgestemd met de patiënt.

Start behandeling

Start behandeling

Onze patiënten worden gemiddeld binnen onderstaand aantal dagen behandeld: 

1. Chirurgische behandeling:                 28-42 dagen

2. Radiotherapeutische behandeling:      <21 dagen