Bijna 2.600 bezoekers op onze Open Dag!

8 okt. 2018

De Open Dag afgelopen zaterdag 6 oktober in ons ziekenhuis was een groot succes! Ondanks het prachtige weer bezochten bijna 2.600 mensen het Antoni van Leeuwenhoek. Ruim 200 medewerkers offerden hun vrije zaterdag op om een kijkje achter hun schermen te bieden. Het enthousiasme was overal voelbaar, zowel bij de medewerkers als de bezoekers.

De Open Dag was georganiseerd in het kader van het Weekend van de Wetenschap (6 en 7 oktober) en het 105-jarig bestaan van ons ziekenhuis. Veel afdelingen openden hun deuren: Radiologie, Radiotherapie, Nucleaire Geneeskunde, Algemeen Klinisch Laboratorium, Laboratorium, Pathologie, Operatiekamers, Activiteitenbegeleiding en nog veel meer.

De rondleiding door de operatiekamers was een daverend succes. Meterslange rijen voor de inschrijfbalie om een plekje bij de rondleiding te bemachtigen. Maar ook het leren bloedprikken in een neparm was erg gewild. Lezingen in het PBA werden druk bezocht en ook de vele kinderen verveelden zich geen minuut. Opvallend was de hoeveelheid scholieren die interesse in onze instelling hadden. Informatie voor hun profielwerkstuk, maar ook als toekomstige beroepskeuze.

Er zijn verschillende filmpjes gemaakt op de dag. Kijk ze hieronder terug.

Lezingen video's/streams:
De MRI-geleide radiotherapie in het Antoni van Leeuwenhoek - Uulke van der Heide

Therapie op maat voor kanker - René Bernards

Open Dag interviews in huis

Opereren met bewegwijzering - Harald Groen

Immuuntherapie een krachtig wapen - Sofie Wilgenhof

Kwaliteit van Leven bij kanker - Lonneke van de Poll


Bekijk de foto's via Facebook