Jacqueline Jacobs onderzoek NKI

Ons onderzoek: het Nederlands Kankerinstituut

Ons onderzoek: het Nederlands Kankerinstituut

Ons onderzoeksinstituut draagt de naam Nederlands Kanker Instituut (NKI). Samen met het ziekenhuis vormt het onderzoeksinstituut het Antoni van Leeuwenhoek

Nieuws & ontwikkelingen

Akkari Leila

Faces of NKI: Leila Akkari

In het Antoni van Leeuwenhoek wijden honderden wetenschappers hun leven aan het zoeken naar manieren om kanker te slim af te zijn. Wie zijn zij? We stellen je voor aan Leila Akkari.
Leila Akkari Kankeronderzoeker

Onze onderzoeksthema's

Binnen het onderzoeksinstituut (NKI) van het Antoni van Leeuwenhoek staan vijf belangrijke thema's centraal:

Behandeling op maat NKI onderzoek
TIL studie NKI onderzoek
Fundamenteel onderzoek laboratorium vrouw
Ondersteunende zorg_echtpaar II
MR Linac Marlies Nowee beeldgestuurd Antoni

Samenwerking op het gebied van Artificial Intellegence (AI)

Onder de noemer ‘AI technology for people’ hebben diverse Amsterdamse kennisinstellingen zich gecommitteerd om in de komende tien jaar volop te investeren in kunstmatige intelligentie (AI). Zo wordt ingezet op de ontwikkeling van verantwoorde AI-technologieën, het opzetten van onderzoeksprogramma’s, het aantrekken van wetenschappers en het opleiden van studenten met kennis van AI. Naast het Antoni van Leeuwenhoek/ Nederlands Kanker Intituut zijn andere partners Amsterdam Economic Board, Amsterdam UMC, Centrum Wiskunde & Informatica, Gemeente Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Sanquin, Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Van lab naar kliniek

Het Nederlands Kanker Instituut doet drie vormen van wetenschappelijk onderzoek. Met fundamenteel onderzoek ontrafelt het de grondbeginselen van de biologie. In ons translationele onderzoek gebruiken wetenschappers die inzichten voor de ontwikkeling van behandelingen die in het ziekenhuis getest kunnen worden. Het klinische onderzoek test nieuwe behandelingen en diagnostiek vervolgens in patiënten.

Deelnemen aan een klinische studie?

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn om deel te nemen aan een klinische studie? Neemt u dan contact op met uw behandelaar. Op deze pagina leest u meer over klinische studies.