Voorgevel gevel voorkant avond nacht

Missie, visie en kernwaarden

Het Antoni van Leeuwenhoek loopt al meer dan honderd jaar voorop in de strijd tegen kanker. Daarvoor ontvangen wij tal van complimenten en erkenningen, zowel van onze patiënten als van externe commissies. Dat is een uitzonderlijke prestatie, die alleen mogelijk is dankzij een combinatie van onderzoek van wereldklasse en zorg van de hoogste kwaliteit. We zijn geworden wat onze oprichters al voor ogen hadden, en die visie is nog altijd onveranderd.

Maar wat ons echt bijzonder maakt, nog meer dan de combinatie van topzorg en toponderzoek, is de betrokkenheid en bevlogenheid van al onze medewerkers en vrijwilligers. Een cultuur waarin zorg met maximale aandacht voor de patiënt en onderzoek van maximale kwaliteit de boventoon voeren. Dat is misschien wel het grootste goed dat wij als organisatie door de jaren heen hebben opgebouwd. We hebben in samenspraak met vele medewerkers onze missie, visie en kernwaarden op schrift gesteld. Nu zul je misschien denken, was dat nou echt nodig? Ik denk van wel, want gemiddeld nemen we elk jaar zo’n 700 nieuwe medewerkers aan op een totaal van zo’n 3000. In zo’n periode van snelle groei is het belangrijk dat wij onze unieke cultuur vast weten te houden. We moeten helder zijn over wat ons bijzonder maakt en wat dit betekent voor wat we onze patiënten bieden, wat patiënten van ons kunnen verwachten en ook hoe we met elkaar omgaan. Zo bepalen we samen wat het Antoni van Leeuwenhoek uniek maakt.

Onze missie, visie en kernwaarden zijn dus niet aan verandering toe, maar we willen onze unieke cultuur bewaken. Het geeft richting aan de manier waarop wij met elkaar streven nieuwe doorbraken te forceren en de beste zorg te kunnen blijven bieden. Ze zorgen voor herkenning en maken dat je je goed voelt bij een organisatie; als (toekomstig) medewerker om er te werken en als patiënt om er behandeld te worden. Kijk er met een open blik naar en bedenk hoe jij, maar ook in samenhang met je collega’s, invulling geeft aan onze missie, visie en kernwaarden. Want samen zijn we het Antoni van Leeuwenhoek!

René Medema, voorzitter van de Raad van Bestuur

lees hier meer over onze missie, visie en kernwaarden