Henk Koenders

De afgelopen jaren ben ik meer dan regelmatig in het Antoni van Leeuwenhoek geweest. Moest ik er zijn. Zowel privé als beroepsmatig. De ziekte kanker deed ook zijn intrede in mijn familie- en vriendenkring en de meesten van hen zijn patiënt geweest in het AVL. Zo ook mijn vrouw die er zo'n 2 jaar geleden behandeld werd voor een melanoom. Met goede afloop overigens.

Van dichtbij heb ik dus de professionaliteit en betrokkenheid van doktoren en medewerkers van het AVL mogen ervaren. We zijn daar in hoge mate van onder de indruk geraakt en met mij veel van mijn vrienden.

Rond het 100-jarig bestaan van NKI/AVL was ik betrokken bij een aantal activiteiten vanuit mijn achtergrond als marketing- en communicatie adviseur. Ik ben toen ondergedompeld in de wereld die AVL heet en mijn waardering en bewondering voor het werk en de organisatie van dit ziekenhuis is toen alleen nog maar toegenomen. Toen zich vorig jaar de mogelijkheid aandeed om lid te worden van de Patiëntenraad heb ik daarvan direct gebruik gemaakt omdat ik vanuit mijn kennis en ervaring graag een steentje wil bijdragen aan de kwaliteit van de 'performance' van het AVL in het algemeen en van de Patiëntenraad in het bijzonder. En sindsdien maak ik nu al bijna een jaar met veel genoegen deel uit van de Patiëntenraad.