Josien Perrels

Eigenlijk begon de betrokkenheid van mijn familie met het Antoni van Leeuwenhoek, toen ik nog niet geboren was. Mijn oma is rond 1920 in dienst van het Antoni van Leeuwenhoek geweest als enquêtrice. Wat toen meer de betekenis had van maatschappelijkwerker. Men had toen al aandacht voor de nazorg voor kankerpatiënten.

Jaren later kreeg ik op jonge leeftijd al te maken met de ziekte kanker in de familie en daardoor met het Antoni van Leeuwenhoek. Wat toen al bekend stond als ‘De kliniek voor behandeling en onderzoek van kanker’.

Sinds 2009 ben ik zelf kankerpatiënt en ook nog meer leden van de familie. Direct vanaf de diagnose kanker wist ik maar één plek in Nederland waar ik behandeld wilde worden, het Antoni van Leeuwenhoek! De kennis, bejegening en gastvrijheid van het ziekhuis die ik in het verleden al had verkregen door de ervaringen van mijn naaste familie, was de motivatie waarom ik zo snel kon beslissen om hier behandeld te worden. Sinds 2013 maak ik deel uit van een studie en krijg vanaf die tijd experimentele chemo. In 2018 is het middel geregistreerd waardoor ik nu een vervolgstudie doorloop om te meten of de hoeveelheid precies van toepassing is op mij.

Ik ben in (1969) begonnen als verpleegkundige en heb gewerkt op Intensive Cares. Daarna ben ik gaan specialiseren en heb gewerkt als Diabetesverpleegkundige op een Diabetespoli. Chronisch ziek zijn vergt veel discipline van de mens en vraagt opofferingen, veranderingen en aanpassingen in hun leven. Veel patiënten kregen serieuze complicaties van de diabetes, maar ook velen kregen kanker. Het begeleiden van mensen die in een complexe situatie van ziekten komen, heb ik altijd een enorme uitdaging gevonden. Op deze poli heb ik ook onderzoek gedaan en heb het een geweldige ervaring gevonden om patiënten te begeleiden in studies.

Mijn dochter maakte mij attent op de vacature voor de Patiëntenraad. Ik heb direct gesolliciteerd en ben ontzettend blij dat ik werd aangenomen. Vanuit de Patiëntenraad vind ik het heel fijn om mee te werken aan het behouden van de goede zorg en oog te hebben voor verbeteringen van die zorg in dit ziekenhuis. Sinds maart 2020 ben ik lid van de Patiëntenraad, echt een hele eer!