Apotheek

Als u in het Antoni van Leeuwenhoek ligt, worden uw medicijnen verstrekt door onze apotheek. De apothekers werken hiervoor nauw samen met uw arts en bieden advies. Het kan voorkomen dat een medicijn dat u thuis gebruikt, wordt omgezet in een medicijn dat wij in ons assortiment hebben. Deze keuze maken we altijd zorgvuldig en in overleg met uw arts.

Contact

In onze oncotheek kunt u uw orale medicijnen tegen kanker krijgen (tablet of capsule). Uw arts schrijft hiervoor een recept uit. U kunt de medicijnen per mail aanvragen op oncotheek@nki.nl. Vervolgens kunt u kiezen voor afhalen of thuis laten bezorgen. U kunt uw medicijnen ook meteen afhalen na een bezoek aan de polikliniek. De apotheek bevindt zich op de eerste verdieping, naast de balie van de Dagbehandeling. De openingstijden zijn van 8:00 tot 16:30 uur.

Ons team

In de apotheek werken apothekers, apothekers in opleiding, apothekersassistenten, farmaceutisch medewerkers, analisten, onderzoekers en administratief ondersteunende medewerkers.

Wat doen we voor u?
  • Medicijnen op maat
  • Oncotheek
Speciale aandachtsgebieden
  • In speciale bereidingsruimtes maken we medicijnen op maat, zoals chemotherapie en immuuntherapie.
  • We ontwikkelen en bereiden ook medicijnen voor onderzoek. Hiervoor hebben we certificaten van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
  • We hebben een eigen kwaliteitsafdeling die de processen bewaakt.
  • In het laboratorium wordt de concentratie van geneesmiddelen in bloed bepaald. Dit doen wij ook voor een aantal geneesmiddelen in onderzoeksverband. Daarnaast controleren wij in het laboratorium de kwaliteit van de door ons gemaakte producten.