Apotheek

Als u in het Antoni van Leeuwenhoek ligt, worden uw medicijnen verstrekt door onze apotheek. De apothekers werken hiervoor nauw samen met uw arts en bieden advies. Het kan voorkomen dat een medicijn dat u thuis gebruikt, wordt omgezet in een medicijn dat wij in ons assortiment hebben. Deze keuze maken we altijd zorgvuldig en in overleg met uw arts.

Contact

In onze oncotheek kunt u uw orale medicijnen tegen kanker krijgen (tablet of capsule). Uw arts schrijft hiervoor een recept uit. U kunt de medicijnen per mail aanvragen op oncotheek@nki.nl. Vervolgens kunt u kiezen voor afhalen of thuis laten bezorgen. U kunt uw medicijnen ook meteen afhalen na een bezoek aan de polikliniek. De apotheek bevindt zich op de eerste verdieping, naast de balie van de Dagbehandeling. De openingstijden zijn van 8:00 tot 16:30 uur.

Ons team

In de apotheek werken apothekers, apothekers in opleiding, apothekersassistenten, farmaceutisch medewerkers, analisten, onderzoekers en administratief ondersteunende medewerkers.

Wat doen we voor u?

  • Medicijnen op maat
  • Oncotheek

Speciale aandachtsgebieden

  • In speciale bereidingsruimtes maken we medicijnen op maat, zoals chemotherapie en immuuntherapie.
  • We ontwikkelen en bereiden ook medicijnen voor onderzoek. Hiervoor hebben we certificaten van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
  • We hebben een eigen kwaliteitsafdeling die de processen bewaakt.
  • In het laboratorium wordt de concentratie van geneesmiddelen in bloed bepaald. Dit doen wij ook voor een aantal geneesmiddelen in onderzoeksverband. Daarnaast controleren wij in het laboratorium de kwaliteit van de door ons gemaakte producten.

Jouw medische gegevens beschikbaar via het Landelijk Schakelpunt (LSP)

Het is mogelijk om uw medische gegevens door de apotheek van het Antoni van Leeuwenhoek te laten delen met andere zorgaanbieders. Bijvoorbeeld als een andere arts of apotheek uw medische gegevens nodig heeft om u snel, goed en veilig te helpen. Het delen van uw medische gegevens gebeurt via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Maar alleen als u dat goed vindt.

Uitgebreide informatie
In deze folder leest u hoe dat precies gebeurt. En u leest hoe u hiervoor toestemming kunt geven. We adviseren u om de folder goed door te lezen. U kunt aanvullend nog meer informatie vinden op de website www.volgjezorg.nl.

Wel of geen toestemming geven
Na het lezen van de folder vragen we u om te beslissen of u ons wel of geen toestemming geeft om uw gegevens te delen via het Landelijk Schakelpunt. U kunt uw beslissing aangeven op het toestemmingsformulier bij de betreffende apotheker of apothekersassistent als u uw medicatie voor de eerste keer komt ophalen. Die registreert dit in uw patiëntendossier. Of u kunt het aangeven als u telefonisch of per mail contact heeft met de apotheek. Als u geen toestemming geeft, dan zal dat worden geregistreerd in uw patiëntendossier en zullen we uw gegevens niet delen.