Regina Beets-Tan

Sinds 2015 werk ik als radioloog in het Antoni van Leeuwenhoek en geef ik leiding aan een zeer toegewijd en bekwaam radiologisch team. Ons team gaat voor de beste service voor de patiënt en een hoge kwaliteit van diagnostiek.

Mijn specialisatie is beeldvorming van kankersoorten in de buik en in het bijzonder darmkanker. Naast patiëntenzorg hou ik me bezig met onderzoek. Dit is gericht op nieuwe ontwikkelingen in beeldvormende technieken om te kunnen voorspellen hoe een behandeling zal aanslaan.

Ook verricht ik onderzoek naar de rol van beeldvorming bij nieuwe behandelvormen. Zo heeft een gezamenlijk onderzoek met de afdeling chirurgie aangetoond dat bij patiënten met endeldarmkanker, die zeer goed reageren op bestraling en waarbij de tumor volledig is verdwenen, een afwachtend beleid met intensieve controle een goed alternatief kan zijn voor een operatie met een betere kwaliteit van leven. Moderne beeldvorming maakt een precieze selectie van de patiënten die baat hebben bij deze behandeling mogelijk.