Centrum Patienteninformatie
123

Centrum Patiënteninformatie

Als u of iemand in uw omgeving kanker heeft, komt er veel op u af. Er kunnen allerlei vragen ontstaan. Zo wilt u misschien meer weten over de ziekte en welke behandelmogelijkheden er zijn. Of u heeft vragen over professionele ondersteuning tijdens het ziekteproces, u wilt meer weten over haarwerken of u overweegt lotgenotencontact. Met dit soort vragen kunt u bij het Centrum Patiënteninformatie terecht.

MijnAVL informatiepunt

Op MijnAVL heeft u inzage in uw medisch dossier, kunt u afspraken bekijken en vindt u voorlichting op maat. Heeft u vragen over het gebruik van MijnAVL? Stelt u deze dan aan de medewerkers van het Centrum Patiënteninformatie.

Locatie

U vindt het Centrum Patiënteninformatie in de centrale hal, tegenover de koffiebar. U bent op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur welkom om binnen te lopen om uw vragen te stellen. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Telefonisch contact

U kunt uw vragen ook telefonisch stellen. Wij zijn bereikbaar via 020-512 9111. Vraag de telefonist naar het Centrum Patiënteninformatie.

Open: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Of stel uw vraag via het contactformulier op onze website. Wij bellen u dan binnen één werkdag terug.

Voorlichting, workshops en boeken

Borstprothesevoorlichting van Borstkankervereniging Nederland

Wanneer u na uw behandeling in aanmerking komt voor een uitwendige borstprothese kunt u een goed en onafhankelijk advies krijgen. Vrijwilligers van de Borstkankervereniging geven iedere drie á vier weken op vrijdagmorgen voorlichting aan patiënten die in de omgeving wonen over uitwendige (deel)protheses, lingerie, zwemkleding en verkoopadressen hiervan. De groepsbijeenkomsten zijn op afspraak en worden gehouden in het Antoni van Leeuwenhoek. Voor meer informatie hierover of om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen met het Centrum Patiënteninformatie. Via de website van de Borstkankervereniging worden andere BIC locaties in het land aangegeven.

Workshop uiterlijke verzorging: Look Good... Feel better

Eenvoudige tips en adviezen om klachten te verminderen of te camoufleren tijdens of vlak na uw behandeling.

Wanneer u kanker heeft, kan uw uiterlijk veranderen. Tijdens de workshop Look Good…Feel Better krijgt u eenvoudige tips en adviezen om klachten te verminderen of te camoufleren, tijdens of vlak na uw behandeling. Veel gehoorde klachten zijn bijvoorbeeld: 'Mijn huid is schilferig en zeer droog geworden, mijn haar is door chemotherapie broos en dun geworden, hoe krijg ik meer uitdrukking op mijn gezicht, nu ik geen wenkbrauwen meer heb? De ervaring leert dat u zich met een verzorgd uiterlijk ook beter voelt.

Onder leiding van een ervaren schoonheidsspecialist gaat u aan de slag met speciaal voor de workshop beschikbaar gestelde huidverzorgingsproducten. Ook is er een haarwerker aanwezig voor tips en adviezen. De bijeenkomst is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

De workshop is gratis en wordt elke tweede maandag van de maand gehouden van 10.00 tot 12.00 uur in het Antoni van Leeuwenhoek. Maak een afspraak door te bellen met het secretariaat van het Centrum voor Kwaliteit van Leven via 020 512 9111 of via de e-mail: secretariaat.ckvl@nki.nl.

Boeken over kanker

Het Antoni van Leeuwenhoek heeft een aantal boeken ontwikkeld voor patiënten en naasten. De volgende boeken zijn gratis verkrijgbaar in het Centrum Patiënteninformatie:

  • 107 Vragen over cytostatica;
  • 86 vragen over antihormonale therapie bij borstkanker;
  • 80 Vragen over kanker en seksualiteit.

Bestellen 
U kunt een boekje bestellen bij voorkeur via het contactformulier op deze pagina of anders telefonisch via het algemene telefoonnummer 020 512 9111. U kunt dan vragen naar het Centrum Patiënteninformatie.

 

Lookgoodfeelbetter

Look Good Feel Better

Stichting Look Good Feel Better organiseert workshops en geeft advies over uiterlijke verzorging bij kanker. Even niet bezig zijn met ziek zijn, maar met jezelf beter voelen.