Socials

20220419 Jvk Sofie Wilgenhofr 09
8. Wagemakers Mariet 8
Patient NET NEC
Verpleegkundigen gang I
Dag Vd Verpl 20230512 02
Zonnebrandcreme Insmeren April 2020
Ajax AYA Website
Sara Sahmanovic LI
Still videoportret Anna-Marie Helbig

Ontmoet Anna-Marie Helbig

In deze video vertelt Anna-Marie Helbig over haar werk als fysiotherapeut in het Antoni van Leeuwenhoek. Klik op de afbeelding om de video te bekijken.
Verkooij Lisanne Rev SB 1
Timmer Monica 20230314 02 13X18
Still videoportret Lisette Saveur

Videoportret Lisette Saveur

In deze video vertelt Lisette Saveur over haar werk als verpleegkundig specialist in het Antoni van Leeuwenhoek.

Zij werkt op de afdeling maag-darm-lever oncologie en één van haar aandachtspunten is de behandeling en begeleiding van mensen met neuro-endocriene tumoren van het maag-darmstelsel. Een neuro-endocriene tumor - ook NET genoemd - is een zeldzame vorm van kanker. Het AVL is expertisecentrum op het gebied van NET tumoren.
Fysio Medew 20230315
Patient NET NEC
Louw Ter Nicole 20230223 13X18
Emmers

Vermoeidheid bij kanker

Vermoeidheid komt vaak voor bij kanker. Patiënten kunnen voor, tijdens en na de behandeling moe zijn, maar ook nog lange tijd daarna. Bekijk de video waarin Ergotherapeut Aschwin Stam dit proces uitlegt.
Sanne Zwolsman IG
Foto Elise Sluiter Widget
Foto Babeth Maaskant DEF Widget2
Terry Gamma Knife

Video Gamma Knife

De Gamma Knife wordt ook wel “opereren zonder snijden” genoemd; met een hele precieze bestraling, maar met een hoge dosis, worden uitzaaiingen in de hersenen aangepakt.

Terry Wiersma is één van de radiotherapeuten binnen het Antoni van Leeuwenhoek die patiënten op deze manier behandeld. In deze video laat Terry zien wat de behandeling inhoudt.
Mauro Laborant radiologie
Hester Oldenburg Witte Jas Liggend
Antoni LI Bloedonderzoek
Nienke van Trommel
Straten V Anoek Kramer Leonore 20230220 01 SB
Warda Laborant LI
Winan van Houdt
Meet Up2

Terugkijken: Meet Up voor jongvolwassenen

Leven met of na kanker, hoe doe je dat als je jongvolwassen bent? Vorige week organiseerden wij een speciale Meet Up voor jongvolwassenen (18 t/m 39 jaar) en deze Meet Up kun je nu terugkijken. Het is ook interessant voor naasten van jongvolwassenen zoals ouders, vrienden of collega’s. Het geeft inzicht in wat een AYA doormaakt.
Ratering Juul 20230214 13X18
Open Dag Verpleegkundigen

Open dag verpleegkundigen

Tijdens deze open dag leerden de verpleegkundigen en verpleegkundigen in opleiding het Antoni van Leeuwenhoek beter kennen, ervaarden zij hoe het leren er bij onze academie uitziet en konden zij in gesprek gaan met (misschien wel toekomstige) collega's. Bekijk de video voor een impressie van deze leuke dag!
Still Afdelingsfilm IC Vierkant

Kijk mee op de IC

In deze video over de Intensive Care nemen we je mee naar de IC in het Antoni van Leeuwenhoek. Drie collega's vertellen over hun werk als intensivist/anesthesioloog, IC-verpleegkundige en fysiotherapeut op de intensive care.
Astrid Bouman
Paraplu Still

Vermoeidheid en kanker

De ziekte kanker en de gevolgen van de behandeling hebben veel invloed op het dagelijks leven. Na de diagnose komt er veel op patiënten af. Afspraken voor allerlei onderzoeken en daarna volgt de behandeling. We zien dat de meeste patiënten tijdens deze periode in een overlevingsstand gaan. Medisch Maatschappelijk Werker Marijke Wijnsma legt dit proces in deze video uit met behulp van een paraplu.
Kunst Judith 20230207 01 1
Banner Homepage 2022(3) verpleegkundigen

Open dag verpleegkundigen

Tijdens de open dag op woensdag 15 februari heb jij als verpleegkundige of verpleegkundige in opleiding de kans om het AVL van dichtbij te bekijken, te duiken in de wereld van oncologie en misschien wel jouw nieuwe collega's te ontmoeten.
Flyer 3 Copy

Praten over kanker

Niet iedereen praat makkelijk over kanker. Cultuur of achtergrond hebben vaak een grote invloed. Ziekte wordt soms gezien als een straf van God en iets waar je jezelf voor moet schamen. Of er wordt gedacht dat kanker een besmettelijke ziekte is. En praten over spiritualiteit is niet altijd gemakkelijk in een omgeving als een ziekenhuis. In deze korte film vertellen (ex)patiënten over hun ervaring met het praten over kanker.
Marieke Van Lierop
Wereldkankerdag 2022 Theedoosjes Vierkant
Frederieke Foto 2

Oncologisch chirurg Frederieke van Duijnhoven

Oncologisch chirurg Frederieke van Duijnhoven, gespecialiseerd in de behandeling van borstkanker en schildklierkanker, geeft in deze video een unieke inkijk in haar bijzondere werk.

Klik op de afbeelding om de video te bekijken.
Verpleegkundigen gang I

Open dag verpleegkundigen en verpleegkundigen in opleiding

Op woensdag 15 februari organiseert het AVL een open dag voor verpleegkundigen en verpleegkundigen in opleiding. Dit is dé kans om het AVL van dichtbij te bekijken, te duiken in de wereld van oncologie en misschien wel jouw nieuwe collega's te ontmoeten.
Eva Swart Story Formaat
CT Scan Voorafgaand Aan Bestraling
Eline Furhen LI
Tepstra Jessica Flair 20221223 01
Antoni 2 2022
RT Marleen Femke 20221208 1200X628
Teamfoto Onderzoeksgroep Borstkanker (1)
Emma Beerse LI
Publiekslezing Borstkanker Zorg Op Maat 2022
Marie Jeanne OK