Pijnbehandeling

Het pijncentrum wil iedere patiënt een passende pijnbehandeling aanbieden. Wij streven naar een holistische multidisciplinaire pijnbehandeling in alle fasen van de ziekte. Door steeds betere behandeling van kanker leven veel (ex-)patiënten langer met chronische pijnklachten, ontstaan door hun ziekte of de behandeling hiervan. Het pijnteam richt zich daarom ook op de behandeling van chronische (neuropathische) pijn.

Contact

Heeft u pijnklachten die zijn opgetreden voor, tijdens of na uw behandeling voor kanker? Overleg met uw hoofdbehandelaar of een verwijzing naar de afdeling Pijnbestrijding voor u zinvol is. Deze kan u verwijzen. De pijnartsen houden spreekuur op Polikliniek 2.

Wat doen we voor u?
  • Tijdens het eerste consult met de pijnarts bespreken we de vragenlijst die u voorafgaand heeft ingevuld. Ook wordt een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Eventueel doen we aanvullende onderzoeken.
  • Vervolgens stellen we een persoonlijk behandelplan op, waarbij verschillende medicamenteuze en/of invasieve maatregelen gebruikt kunnen worden.
  • Pijn verandert in de loop van de behandeling. Daarom krijgt u gedurende het traject regelmatig vervolgafspraken. Hierbij vult u iedere keer een vragenlijst in en geeft u pijncijfers van 0 tot 10 (0 = geen pijn, 10 = de ergste pijn die u zich kunt voorstellen). Daarnaast raden wij u aan bij verandering van de pijn contact op te nemen met uw huisarts, uw specialist of een medewerker van de afdeling Pijnbehandeling. 
  • Na operaties kan de acute postoperatieve pijn nog maandenlang doorgaan en soms helemaal niet meer ophouden. Mocht u nog een maand na een operatie hier in het Antoni van Leeuwenhoek pijn ondervinden in het geopereerde gebied, meldt u dat dan aan uw behandelend chirurg. Zij verwijzen u indien nodig verder.
  • Wij adviseren en behandelen zowel poliklinisch als klinisch. U wordt voor pijnbehandeling verwezen door uw hoofdbehandelaar.
Ons team