Dagbehandeling

Op de afdeling Dagbehandeling staan we klaar voor alle patiënten die niet blijven overnachten. De meeste patiënten komen langs voor chemotherapie, immuuntherapie, bloedtransfusies, puncties of kleine operaties. Per dag behandelen we 120 tot 140 patiënten.  

De afdeling bevindt zich op de 1e etage naast de Spoed/CRU. Open: maandag tot en met vrijdag van 7:00 tot 20:00 uur

Ons team

Op de Dagbehandeling werken oncologieverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, een teamleider, planners, afdelingsassistenten, baliemedewerkers en vrijwilligers. De directe patiëntenzorg wordt uitgevoerd door oncologieverpleegkundigen.

Elke dag is er een verpleegkundig specialist aanwezig. Dit is een oncologieverpleegkundige met een aanvullende opleiding, die bepaalde medische handelingen mag verrichten.

Still Video Dagbehandeling

Eerste keer op de Dagbehandeling

Wat staat je te wachten als je voor de eerste keer voor een chemokuur komt op de dagbehandeling van het Antoni van Leeuwenhoek? Bekijk onze voorlichtingsfilm.
Wat doen we voor u?
  • We zorgen ervoor dat uw behandeling goed verloopt en u zich zo comfortabel mogelijk voelt.
  • Bij uw bed heeft u een eigen bedside terminal. Hiermee kunt u internetten, televisie kijken of radio luisteren. De verpleegkundigen gebruiken deze terminal om in uw elektronisch patiëntendossier te werken.
  • Er loopt een vrijwilliger rondt die u drinken komt aanbieden.
Speciale aandachtsgebieden
  • Bij bepaalde vormen van chemotherapie treedt haaruitval op. In sommige gevallen kan dan, aanvullend op de chemotherapie, gebruik gemaakt worden van speciale hoofdhuidkoeling, waardoor het haar behouden blijft. Vraag uw arts of verpleegkundigen naar de mogelijkheden.