Slokdarmkanker

Op deze pagina kunt u meer lezen over de ervaringen van onze patiënten, bekwaamheid van onze specialisten, innovatie en de actuele wachttijden bij de behandeling van slokdarmkanker.

Berthe Aleman in gesprek (slokdarmkanker)
Wij werken als multidisciplinair behandelteam intensief samen en hierdoor kunnen wij slokdarmkanker patiënten de zorg op maat bieden die zij nodig hebben.
dr, Berthe Aleman Radiotherapeut

Patiëntervaring

Patiëntervaring is de waardering van patiënten voor de zorg en service in het Antoni van Leeuwenhoek. Onze patiënten hebben aangegeven dat zij deskundigheid, persoonlijke aandacht, informatie, vertrouwen en de mogelijkheid tot eigen inbreng belangrijke aspecten vinden om het Antoni van Leeuwenhoek op te beoordelen.

8.6

Patiënttevredenheid in het Antoni van Leeuwenhoek

Patiënten beoordelen het Antoni van Leeuwenhoek met de volgende rapportcijfers.

Deel uw eigen ervaring
 • 8.5
  Persoonlijke aandacht
 • 8.1
  Informatie
 • 8.5
  Deskundigheid
 • 8.6
  Vertrouwen
 • 8.3
  Mogelijkheid eigen inbreng
Molenaar
"De zorg is specialistisch en deskundig en met veel oog voor de mens."
Dhr. Molenaar Patiënt

Bekwaamheid

Met bekwaamheid bedoelen wij de ervaring en deskundigheid van onze specialisten, specifiek voor deze vorm van kanker. Dit meten wij door bij te houden hoeveel patiënten jaarlijks worden behandeld, hoeveel patiënten er vragen om een second opinion en welke behandelingen er worden uitgevoerd.

 • 473

  patiënten met slokdarmkanker

Onderverdeling naar type behandelingen

De bekwaamheid van ons team van specialisten is gebaseerd op de drie belangrijkste pijlers van onze behandeling: hoeveel patiënten geopereerd zijn, bestraald zijn en/of een behandeling met medicatie hebben ontvangen. Per pijler geven wij u inzicht in onze ervaring.

Wanneer u een + ziet, kunt u hier op klikken en ziet u nog een verdere onderverdeling.

 • 247

  patiënten die één of meer soorten behandeling hebben ondergaan
Karen van Os
Wij doen veel onderzoek naar de toegevoegde waarde van nieuwe scantechnieken voor patiënten, om daarmee de beste behandeling voor elke patiënt te kunnen kiezen en zo nodig bij te sturen.
Karen van Os Nucleair geneeskundige

Wachttijden

De aangegeven wachttijd is altijd een indicatie van de gemiddelde wachttijd en wordt gebaseerd op de gemiddelde wachttijd (mediaan) van de afgelopen maand.

5
dagen

Eerste afspraak

Wachttijd tot eerste afspraak

80% van onze patiënten wordt binnen één week gezien.

Voor (de verdenking van) slokdarmkanker bieden we ook sneldiagnostiek aan. Alle onderzoeken die nodig zijn om tot een diagnose te komen, vinden dan zoveel mogelijk op dezelfde dag plaats

Vaststellen behandelplan

Tussen het eerste polikliniekbezoek en eerste diagnostiek zit vaak nog een periode waarin eventueel nog extra onderzoeken plaatsvinden, de behandeling met alle betrokken specialisten wordt besproken en het definitieve behandelplan wordt afgestemd met de patiënt.

5-14
dagen

Start behandeling

Wachttijd tot start behandeling

Onze patiënten worden gemiddeld binnen onderstaand aantal dagen behandeld: 

1. Chirurgische behandeling:                  <5 dagen*

2. Behandeling met medicatie:                <14 dagen

3. Radiotherapeutische behandeling:       <14 dagen

*Gemiddeld wordt er binnen twee weken na het eerste polibezoek gestart met de behandeling. Bij de chirurgische behandeling is de wachttijd langer, omdat er een voorbehandeling aan de operatie vast zit. In deze periode vindt dus de voorbehandeling plaats.