Asbestkanker / Mesothelioom

Het mesothelioom, ook wel borstvlieskanker of asbestkanker, is een kwaadaardige vorm van kanker uitgaande van de vliezen van de borstkas en longen en/of luchtwegen. Mesothelioom staat ook bekend onder de naam asbestkanker want in 85% van de gevallen is er een blootstelling geweest aan asbestvezels.

In het AVL Longkankercentrum zijn onze specialisten gespecialiseerd in thoraxoncologie, naast longkanker zijn dit tumoren uitgaande van de longen, luchtwegen, longvliezen en zwezerik. Dit betreft onder andere borstvlieskanker (mesothelioom/asbestkanker) en neuro-endocriene tumoren in de long. Het Antoni van Leeuwenhoek is een expertisecentrum voor mesothelioom in Nederland.

Second opinion na diagnose kanker

Het is mogelijk dat bij u elders de diagnose asbestkanker is gesteld maar u graag een second opinion in het Antoni van Leeuwenhoek wilt aanvragen. Lees meer over second opinion en hoe dit verloopt in ons instituut. 

Uw behandelend arts bepaalt in overleg met u welke onderzoeken er nodig zijn voor het stellen van de diagnose en het opstellen van het behandelplan.