123

NET-Centrum

Het NET-centrum is een afdeling speciaal voor patiënten met een neuro-endocriene tumor (NET). Dit zijn tumoren die door het gehele lichaam kunnen ontstaan, maar meestal voorkomen in de dunne darm, longen, alvleesklier of maag. Op deze afdeling wordt u behandeld door NET-specialisten. Dit zijn specialisten (internist, maag-darm-leverarts, verpleegkundig specialist) met een specialisatie in de oncologie en NET. Patiënten uit het hele land worden doorverwezen naar de specialisten van het NET-centrum in het Antoni van Leeuwenhoek.

Daarom het AVL NET-Centrum

  • Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) is zowel in Nederland als in Europa erkend als expertisecentra voor NET tumoren.
  • Wij hebben een gezamenlijk NET-centrum met het UMC Utrecht en zijn het grootste centrum in Nederland. Binnen het AVL is er veel expertise bij NET in de dunne-darm, long en alvleesklier. In Utrecht is er veel expertise op de erfelijke variant van de NET (MEN 1).
  • Onderzoek en zorg onder één dak, waardoor u altijd wordt behandeld volgens de nieuwste inzichten, met mogelijkheid tot nieuwe behandelingen.
  • Veel expertise met systeemtherapie, nucleaire behandeling (PRRT) waarbij de tumor van binnenuit wordt bestraald via een infuus met radioactieve stof, embolisatie en doelgerichte therapie.
  • Alle specialisten zijn gespecialiseerd in NET.
  • Gespecialiseerde pathologen bekijken het weefsel en twee weken na de complete doorverwijzing vindt de eerste afspraak plaats.
  • Veel aandacht voor ondersteunende zorg, zoals fysiotherapie, psychologische hulp en revalidatie.
  • Veel aandacht voor u en uw naasten. Dit wordt gemiddeld met een 8,6 beoordeeld.

 

Margot Tesselaar

Ontmoet enkele specialisten

Maak kennis met een aantal specialisten van het AVL NET-centrum:

Gevel voorkant dag

Het behandelteam

In het NET-centrum worden alle patiënten en hun behandelingen besproken in een werkgroep van specialisten. De NET-specialist werkt onder andere nauw samen met de radioloog, nucleair geneeskundige, chirurg, longarts, radiotherapeut en patholoog. Het team stelt in overleg een behandelingsplan op maat voor u samen.