Neuro-endocriene Tumoren (NET)

NET-centrum

Het NET-centrum is een afdeling speciaal voor patiënten met een Neuro-endocriene Tumor (NET). Dit zijn tumoren die door het gehele lichaam kunnen ontstaan, maar meestal voorkomen in de dunne darm, longen, alvleesklier of maag. Op deze afdeling wordt u behandeld door NET-specialisten. Dit zijn specialisten (internist, maag-darm-leverarts, verpleegkundig specialist) met een specialisatie in de oncologie en NET. Patiënten uit het hele land worden doorverwezen naar de specialisten van het NET-centrum in het Antoni van Leeuwenhoek.

Center of Excellence voor Neuro-endocriene tumoren (NET)

Het Antoni van Leeuwenhoek heeft het certificaat Center of Excellence voor Neuro-endocriene tumoren (NET) mogen ontvangen van de Europese NET-organisatie, omdat het Antoni van Leeuwenhoek voldoet aan hun criteria voor het verlenen van excellente zorg aan patiënten met deze aandoening.

Second opinion

Het is mogelijk dat bij u elders de diagnose kanker is gesteld maar u graag een second opinion in het Antoni van Leeuwenhoek wilt aanvragen. Lees meer over second opinion en hoe dit verloopt in ons instituut.  

Uw behandelend arts bepaalt in overleg met u welke onderzoeken er nodig zijn voor het stellen van de diagnose en het opstellen van het behandelplan. Alle genoemde onderzoeken en behandelingen kunnen, maar hoeven niet toegepast te worden. De onderzoeken en behandelingen hangen onder andere af van uw conditie, leeftijd en het stadium van de ziekte.

Daarom het AVL

Het Antoni van Leeuwenhoek heeft het certificaat Centre of Excellence voor Neuro-endocriene tumoren (NET) mogen ontvangen van de Europese NET-organisatie, omdat het Antoni van Leeuwenhoek voldoet aan hun criteria voor het verlenen van excellente zorg aan patiënten met deze aandoening.

  • Is er in een ander ziekenhuis bij u neuro-endocriene tumoren gediagnosticeerd? U kunt bij ons terecht voor second opinion en/of behandeling.
  • Onderzoek en zorg onder één dak, waardoor u altijd wordt behandeld volgens de nieuwste inzichten, met mogelijkheid tot nieuwe behandelingen. U krijgt bij ons een advies op maat.
  • Veel aandacht voor ondersteunende zorg, zoals fysiotherapie, psychologische hulp en revalidatie.
  • Veel aandacht voor u en uw naasten.

Het behandelteam

In het NET-centrum worden alle patiënten en hun behandelingen besproken in een werkgroep van specialisten. De NET-specialist werkt onder andere nauw samen met de NET-verpleegkundig specialist, radioloog, nucleair geneeskundige, chirurg, longarts, radiotherapeut en patholoog. Het team stelt in overleg een behandelingsplan op maat voor u samen.