Baarmoederhalskanker

Baarmoederhalskanker is een kwaadaardige vorm van kanker van de baarmoederhals. Baarmoederhalskanker komt vooral voor bij vrouwen vanaf 30 jaar. Het Humane Papilloma Virus (HPV) dat tijdens geslachtsgemeenschap overgedragen kan worden, veroorzaakt baarmoederhalskanker. Maar niet elke vrouw die met dit virus besmet is, krijgt baarmoederhalskanker. Ook roken speelt hierbij een negatieve rol.

Second opinion na diagnose kanker

Het is mogelijk dat bij u elders de diagnose kanker is gesteld maar u graag een second opinion in het Antoni van Leeuwenhoek wilt aanvragen. Lees meer over second opinion en hoe dit verloopt in ons instituut.  

Uw behandelend arts bepaalt in overleg met u welke onderzoeken er nodig zijn voor het stellen van de diagnose en het opstellen van het behandelplan. Alle genoemde onderzoeken en behandelingen kunnen, maar hoeven niet toegepast te worden. De onderzoeken en behandelingen hangen onder andere af van uw conditie, leeftijd en het stadium van de ziekte.

Daarom het AVL

U krijgt uitstekende medische zorg

 • Is er in een ander ziekenhuis bij u baarmoederhalskanker gediagnosticeerd? U kunt bij ons terecht voor second opinion en/of behandeling.
 • Onderzoek en zorg onder één dak, waardoor u altijd wordt behandeld volgens de nieuwste inzichten, met mogelijkheid tot nieuwe behandelingen. U krijgt bij ons een advies op maat.
 • Veel aandacht voor ondersteunende zorg, zoals fysiotherapie, psychologische hulp en revalidatie.
 • Veel aandacht voor u en uw naasten.
Centrum gynaecologische oncologie Amsterdam (CGOA)

De afdeling Gynaecologie van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) maakt deel uit van het centrum gynaecologische oncologie Amsterdam, het CGOA. De groep oncologisch gynaecologen van het CGOA verzorgt de oncologische gynaecologie in twee instituten, te weten: Amsterdam UMC en Antoni van Leeuwenhoek. Het CGOA is het grootste centrum voor gynaecologische oncologie in Nederland.

 

8.6

Patiënttevredenheid in het Antoni van Leeuwenhoek

Patiënten beoordelen het Antoni van Leeuwenhoek met de volgende rapportcijfers.

Deel uw eigen ervaring
 • 8.5
  Deskundigheid
 • 8.5
  Persoonlijke aandacht
 • 8.1
  Informatie
 • 8.6
  Vertrouwen
 • 8.3
  Mogelijkheid eigen inbreng

Het behandelteam

Onze specialisten zijn allen volledig gespecialiseerd in gynaecologische kanker waaronder baarmoederhalskanker. In een multidisciplinair overleg wordt uw situatie aan de hand van uw uitslagen en medische gegevens en overlegd en wordt gekeken welke behandeling voor u het beste is. Vervolgens bespreekt uw eigen arts dit plan met u. Want bij het Antoni van Leeuwenhoek bent u een gelijkwaardige gesprekspartner en beslist u mee over uw eigen behandeling.