Sarcomen en GISTcentrum

Welkom bij het AVL Sarcomen en GISTcentrum. Ons team is gespecialiseerd in sarcomen en gastro-intestinale stromatumoren (GIST), ook wel bekend als wekedelentumoren. Hierdoor zijn alle artsen en verpleegkundigen in het Antoni van Leeuwenhoek topspecialisten op dit vakgebied. Dat betekent dat zij een enorme expertise en jarenlange ervaring hebben op het gebied van sarcomen en GIST. Ons team zet zich iedere dag voor 100% in om u de beste behandeling te geven en de hoogste kwaliteit van leven te kunnen geven. Zorg en wetenschappelijk onderzoek gaan in ons ziekenhuis hand in hand. Daarom bent u verzekerd van een behandeling volgens de meest recente inzichten en innovaties.

Heeft u een sarcoom of GIST? Of bent u bang dat u dit heeft? Dan bent u bij ons in de best mogelijke handen. Wij weten wat er op u en uw naasten afkomt. U staat er niet alleen voor.

Symptomen en behandeling

Lees hier meer over de symptomen en behandeling van sarcomen en GIST

Daarom het AVL Sarcomen en GISTcentrum

Vanwege de zeldzaamheid van wekedelentumoren en de enorme verscheidenheid aan locaties, gedrag en gevoeligheid voor therapie is de laatste jaren steeds duidelijker geworden dat het van belang is patiënten met een sarcoom te verwijzen naar een expertisecentrum voor sarcomen/wekedelentumor zoals het Antoni van Leeuwenhoek. Met name bij de hoog-risico sarcomen wordt meer en meer aangetoond dat dit resulteert in een verbeterde overleving na behandeling.

 • Second opinion
  Is er in een ander ziekenhuis bij u een sarcoom of GIST gediagnosticeerd? U kunt bij ons terecht voor second opinion en/of behandeling.
 • Onderzoek en zorg onder één dak
  Daarom wordt u altijd behandeld volgens de nieuwste inzichten, met mogelijkheid tot nieuwe behandelingen. U krijgt bij ons een advies op maat.
 • Multidisciplinair
  GIST is een zeldzame ziekte waarbij een multidisciplinaire team, beoordeling en behandeladvies onmisbaar is. Binnen het Antoni van Leeuwenhoek werken daarom de patholoog, radioloog, chirurg en medisch oncoloog samen en heeft het multidisciplinaire sarcoomteam veel ervaring met GIST. 
 • Uitgebreide DNA-test
  In het Antoni van Leeuwenhoek maken we gebruik van de Whole Genome Sequencing test (WGS-test), een uitgebreide DNA-test waarbij het hele DNA van een tumor wordt uitgelezen. Dit is heel belangrijk voor de juiste diagnose en voor de beste behandeling op maat.  
 • Ondersteuning
  Veel aandacht voor ondersteunende zorgzoals fysiotherapie, psychologische hulp en revalidatie.
 • Veel aandacht voor u en uw naasten.
Winan van Houdt

Het behandelteam sarcomen

Onze specialisten zijn gespecialiseerd in sarcomen / wekedelenkanker en gastro-intestinale stromaceltumoren (GIST). In een multidisciplinair overleg wordt uw situatie aan de hand van uw uitslagen en medische gegevens besproken en wordt gekeken welke behandeling voor u het beste is. Vervolgens bespreekt uw arts dit plan met u.

Bij het Antoni van Leeuwenhoek bent u een gelijkwaardige gesprekspartner en beslist u mee over uw eigen behandeling.

Behandelteam GIST

8.8

Patiënttevredenheid in het Antoni van Leeuwenhoek

Patiënten beoordelen het Antoni van Leeuwenhoek met de volgende rapportcijfers.

Deel uw eigen ervaring
 • 9.1
  Deskundigheid
 • 8.9
  Luisteren
 • 8.9
  Uitleg
 • 8.7
  Wensen bij keuze behandeling
 • 8.6
  Samen beslissen

Nieuws

Trials

Het Antoni van Leeuwenhoek is naast een ziekenhuis ook een gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van kanker. Dagelijks zetten 700 bevlogen onderzoekers zich in om beter te begrijpen hoe kanker ontstaat en hoe we het kunnen genezen. Ook bij sarcomen en GIST voeren wij wetenschappelijke studies (trials) uit.

Indien een studie voor u geschikt is, zal de behandelend arts dit met u bespreken.

Enkele studies bij sarcomen