Symptomen, onderzoek en behandeling kanker in de lever

Per jaar horen ongeveer 800 mensen dat ze leverkanker hebben. Het gaat dan om mensen bij wie de kanker in de lever zelf is ontstaan. Dit zijn vaker mannen dan vrouwen. Er is ook een groep mensen met kanker in de lever door uitzaaiingen of doorgroei van kanker vanuit een ander orgaan, bijvoorbeeld door darmkanker. De informatie op deze pagina gaat over kanker in de lever in het algemeen. Meer specifieke informatie over uitzaaiingen in de lever vindt uĀ hier.

Op deze pagina leest u meer over de symptomen en de meest gebruikte onderzoeken en behandelvormen bij kanker in de lever.

Diagnose

Om de diagnose kanker in de lever te kunnen stellen, worden de volgende onderzoeken verricht:

Behandelopties

Welke behandeling u precies krijgt, hangt af van het type tumor. Ook uw verdere gezondheid en conditie zijn van belang. U hoort vooraf precies wat er gaat gebeuren en er is alle tijd om uw vragen te stellen. Uw behandeling zal bestaan uit één of meer van onderstaande behandelingen:

Behandelteam

Onze specialisten zijn gespecialiseerd in maag- darm en leverkanker. In een multidisciplinair overleg wordt uw situatie aan de hand van uw uitslagen en medische gegevensĀ  overlegd en wordt gekeken welke behandeling voor u het beste is. Vervolgens bespreekt uw eigen arts dit plan met u. Bij het Antoni van Leeuwenhoek bent u een gelijkwaardige gesprekspartner en beslist u mee over uw eigen behandeling.